INCEPAND CU LUNI 22.06.2020 NE MUTAM

Venind in intampinarea nevoilor clientilor nostri, ne mutam intr-o noua locatie generoasa, adaptata cerintelor actuale!
Va asteptam de LUNI 22.06.2020 in strada Cretuleasca nr 3, sat Gulia, jud Dambovita!
Programarile se vor face în continuare la 0736242838.

Indicatii de orientare    Localizare pe harta
artrodeza ca metoda de remediere in luxatia tarso-metatarsiana la pisica

Artrodeza ca metoda de remediere in luxatia tarso-metatarsiana la caini si pisici

Dr. Fogarasi Peter

Afectiune aparuta in general posttraumatic (sau foarte rar ca urmare a solicitarii excesive a unei articulatii afectate de reumatism, osteoartrita, lupus si alte afectiuni cu actiune degenerative pe articulatii), luxatia tarso-metatarsiana este una incapacitanta pentru membrul afectat, cu complicatii(...)

Citeste mai mult
torsiunea gastrica

Torsiunea gastrica

Dr. Fogarasi Peter

Afectiune acuta si de o gravitate deosebita, este o urgenta chirurgicala si implica o informare prealabila a proprietrilor in legatura cu riscul aparitiei la animalul lor de companie. Torsiunea gastrica se manifesta prin rasucirea in jurul propriului ax a stomacului cu peste 180 de grade si drept urmare(...)

Citeste mai mult
de ce deparazitam animalele

De ce deparazitam animalele?

Dr. Fogarasi Peter

Deparazitarea are mai multe scopuri, nu doar pentru a aduce bunastarea animalelor. Prin deparazitarea periodica si corecta se urmareste in primul rand asigurarea unei cat mai bune stari de sanatate a animalelor, scaderea contaminarii mediului cu diversi agenti parazitari si protectia oamenilor de zoonoze(...)

Citeste mai mult
cum imi cresc cainele

Cum imi cresc cainele?

Dr. Fogarasi Peter

Catelului nostru trebuie sa ii facem o serie de deparazitari interne si externe care incep de la varsta de 4 - 6 saptamani si care vor fi associate, de la 6 la 12 saptamani de o serie de vaccinuri absolut necesare pentru a-i creste sansele la un start cat mai sanatos in viata si pentru a-l feri de unele boli grave, chiar fatale(...)

Citeste mai mult
vaccinare sau selectie naturala

Vaccinare sau selectie naturala?

Dr. Fogarasi Peter

Proprietarii de animale stiu in general ca la inceputul vietii un animal are nevoie de cateva actiuni imunoprofilactice. Aceste vaccinuri sunt specifice fiecarei specii de animale si depind de o serie de factori. In primul rand trebuie stiut ca vaccinarea se face doar atunci cand animalul este intr-o stare perfecta de sanatate(...)

Citeste mai mult
luxatia coxo-femurala

Luxatia coxo-femurala

Dr. Fogarasi Peter

O afectiune ortopedica frecventa la carnivore este luxatia de sold (coxofemurala). Cauzele aparitiei sunt cel mai frecvent traumatice (lovituri cu obiecte dure, caderi de la inaltime, accidentari provocate de masini, necroza de cap femural, fracturile de bazin calusate defectuos s.a.) si mai rar secundar unor afectiuni congenitale(...)

Citeste mai mult
luxatia congenitala de rotula

Luxatia congenitala de rotula

Dr. Fogarasi Peter

Afectiune ortopedica cu frecventa crescuta la animalele de companie, in mod special la caini si mai rara la pisici, suscita un interes din ce in ce mai mare printre crescatorii de animale si implicit proprietarilor. Luxatia congenitala de rotula are determinism genetic (congenitala), existand si ca afectiune dobandita. Luxatia(...)

Citeste mai mult
otita externa abordare si tratament

Otita externa, abordare si tratament

Dr. Fogarasi Peter

Afectiune frecventa si de multe ori neglijata ca importanta, otita este clasificata in functie de zona aparatului auditiv afectata in: otita externa (se refera la pavilionul urechii si la conductul auditiv extern - pana la nivelul timpanului), otita medie (afectarea timpanul si a camerei timpanului), otita interna (afecteaza labirintul(...)

Citeste mai mult
uretrostoma - alternativa chirurgicala in urolitiaza la motani

Uretrostoma - alternativa chirurgicala in urolitiaza la motani

Dr. Fogarasi Peter

O afectiune frecventa a pisicilor, urolitiaza este o boala metabolica complexa foarte studiata si dezbatuta in medicina veterinara. De ce este atat de importanta si provoaca atatea probleme la motan? Pe langa problema alimentatiei care este bogata in proteine, cum este si firesc (sunt carnivore pisicile), ingestia scazuta de apa(...)

Citeste mai mult